• LinkedIn Social Icon

Commercial & Corporate 

1/4
New Cerebral Palsy Centre, Sydney

Following a devastating fire which destroyed their Allambie Heights facilities in December 2007, Cerebral Palsy Alliance commissioned DEM as their Architects and Project Managers to design and deliver a world class state of the art Cerebral Palsy Treatment Centre and Administrative Headquarters. The new CP Centre features specialist disabled treatment facilities, dental clinic, parent lounge and counselling facilities, an outdoor play area and custom designed disabled gym and sport centre as well as specialist wheelchair fitting and workshop facilities and a range of specialist staff training and administrative facilities to cater for CPA’s NSW and Australian operations.

Award: Winner – NSW MBA 2012 Excellence in Construction Award  -

Refurbishment / Renovation / Extension

1/4
Zenith Tower Lobby Refurbishment, Chatswood, Sydney

DEM collaborated with the building owners at Centuria and BlackRock to develop a new design concept for the Zenith Centre lobby. DEM explored the interface between the building lobby and surrounding facilities to provide a striking new design incorporating Zenith branding. Activation included relocation of the concierge desk, new seating configurations and new café layouts and furniture. The reception area was  designed with integrated panelled wall treatments, signage, lighting and digital wayfinding. Seating was configured in a variety of cluster arrangements to enable improved utilisation of space and provide informal meeting areas/workpoints.

1/5
Qingdao Technology Park Headquarter Building, China

The Qingdao headquarter building was designed in response to Tian An’s strategic goal to provide a marketing suite and offices for the Qingdao Science and Technology Park. The building provides an iconic club house to reinforce Tian An branding and design quality. Central to the architectural design is the atrium which takes on the role of an internal street. The atrium provides a focus for a campus style office environment, linking two buildings and accommodating the primary circulation. Building floor plates allow for flexibility of various interior fitout options, providing multi-functional interior spaces to support a variety of work styles and modes including collaborative focussed learning and socialising.

1/2
Gateway Building, Shenzhen, China

A commercial office and retail development designed as a gateway and iconic form to raise the profile, and supplement the functions, of an existing mixed use science and technology park. Two towers feature in the design, and were positioned to allow a physical connection at ground level between the cyberpark and the main transport and arrival areas. Shops, a drop-off and passive recreation areas activate the building forecourt space. The building incorporates a number of passive solar design and Environmentally Sustainable Design features, which set a precedent for future stages of the science and technology park.

1/4
Bank of China Museum, Shanghai, China

The Bank of China Museum will provide the opportunity for visitors to appreciate the significance and evolution of currency through engaging, entertaining and educational displays. The proposal incorporates multi-media format exhibits to allow for the provision of different levels of information. The Museum was designed to cater for a range of markets including tourism, school groups, customers, corporate education, and bank staff as well as being open to individuals and groups. The Museum was also designed to reflect the corporate identity of the Bank of China.

1/4
Hyperport, Guangzhou, China

DEM was asked to formulate a distinct identity for facilities supporting Guangzhou’s new Exhibition and Convention Centre. HYPERPORT evolved in response to the brief as a layered metaphor of the city’s historical trading significance and its contemporary international trading role. The two HYPERPORT towers, incorporating trade, business, entertainment and residential uses, symbolise Chinese junks sailing along the Pearl River. The forecourt, in the form of a satellite dish, represents the virtual trade of today and the future. ‘The Dish’ provides a major orientation space and modern market place with restaurants, cafes, bars and shops focusing in on the public space.

1/2
36 George Street, Burwood

The 36 George Street, Burwood project involved the interior refurbishment of the main entrance lobby, bathroom facilities, change rooms, lift cars and 1,500 m² of typical office floor space for Colonial First State Properties. The scheme features modern materials with clean lines, including sculptural pendant lights, that deliver strong visual impact. The project also incorporates low maintenance, energy saving fittings and water saving devices.

1/3
Becton Dickinson

Facilities planning, design and documentation of Becton Dickinson’s 2,400 m² office refurbishment in North Ryde. The refurbishment provides additional meeting and quiet rooms, extensive staff breakout areas and strong branding and image graphics in a modern and contemporary office environment. The reception features a curved rear graphic wall that captures BD’s 112 year old history as a medical technology company. LCDs recessed into the wall provide a running commentary on BD’s history and medical products available.